Udskiftning af forluge

Udskiftning af hele forlugen.Jeg har naturligvis først skruet alle skruer ud, derefter, med en multicutter, forsøgt at skære så meget som muligt af pakmassen over.

Det lykkedes fint i siderne hvor man nemt kunne komme til, men knap så godt på for- og bagkant, hvor det ikke var muligt at få et ordentligt anlæg for multicutteren, uden at komme til at skære i laminatet.

 

Med små kiler kilede jeg så lugen op, og som det ses kom der visse skader i laminatet på for- og bagkant.

 

Disse skader blev efterfølgende repareret, så laminatet igen var 100%, OG så fladen blev 100% plan – det er MEGET vigtigt ! !

 

Jeg havde bevidst købt en luge med en skarpere hjørneradius end den gamle, med et større hul, MEN med mindre ydre mål både B og H.

 

Jeg lavede nu en model af den nye luge, spændte den fast over hullet, og tegnede hvor der skulle skæres, for at få plads til den nye luge.

 

Med en stiksav skar jeg så hjørnerne større – laminatet er 4 cm tyk her ! ! ! !

 

Og så var det jo ellers bare at få forseglet (med gelcoat) de gamle skruehuller der for en dels vedkommende kom UDENFOR den nye luges karm – og så montere.

 

Den nye luge har som sagt et større indvendigt hulmål, en lavere højde, en lavere vægt, og en lavere udvendig karm, og er efter min mening MEGET pænere end den gamle.


Se vedlagte billeder, der llustrerer udskiftningens facer.


Den luge jeg valgte – er fra Palby Marine.

Fabrikat GEBO Flushline 510x510

I det nye Palby katalog er den til kr. 2.999 incl moms.

 

Egentlig ville jeg nok allerhelst have haft en LEWMAR luge, men den var VÆSENTLIG dyrere, som jeg husker det næsten 2000 kr dyrere, så det blev GEBO lugen der ”vandt”.

 

Lugen har hængsler med ”friktionsbremse” – dvs. at den skulle kunne stille sig i præcis den stilling du ønsker.

 

Nu er vi jo ikke i vandet endnu, og det er stadig koldt, men jeg synes nu ikke at den af sig selv kan stå med blot f.eks. 5 cm åbning, hvorimod det går fint med f.eks. 45 grader.

Vi får se når sæsonen kommer.

 


 

Mvh

Bådrådgiver

Erik Bjeldorf